Ο Οργανισμός μας                    Αποστολή                  Όραμα/Στόχοι                 Διοικητικό Συμβούλιο                Μήνυμα Προέδρου     
 Γενικό Σύστημα Υγείας              Νομοθεσία                  Στρατηγική Εφαρμογής         Πρόοδος Υλοποίησης
 Νέα-Ανακοινώσεις           Νέα                    Ανακοινώσεις
 Θέσεις Εργασίας                     Κενές Θέσεις                         Σχέδια Υπηρεσίας
 Προσφορές                    Ανοικτές Προσφορές                 Αρχείο Προσφορών
Εκδόσεις                                Ετήσια Έκθεση
        Ελέγμ. Οικ. Καταστάσεις
        Μελέτη Mercer
Κλινικές Κατευθυντήριες    Οδηγίες (ΚΚΟ)                         Εισαγωγή                           ΚΚΟ ΠΦΥ                       ΚΚΟ ΔΦΥ/ΤΦΥ                    ΚΚΟ εργ/κών εξετάσεων
  
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  
 
 

English

      ΝΕΑ

20 Οκτωβρίου 2013: Συνέντευξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Θωμά Αντωνίου, στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" (Για να διαβάσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ).
08 Σεπτεμβρίου 2013: Συνέντευξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Θωμά Αντωνίου, στην εφημερίδα "Χαραυγή" (Για να διαβάσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ).
05 Αυγούστου 2013: Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου συμφωνήθηκε η έναρξη ενός δομημένου διαλόγου μεταξύ των δύο μερών σε εβδομαδιαία βάση, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους για την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ μέχρι το τέλος του 2015 (Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ).
14 Απριλίου 2011: Ομιλία - παρουσίαση του κ. Άθου Τσινωντίδη, Διευθυντή ΟΑΥ, στην 1η επιστημονική εσπερίδα υγείας που διοργάνωσε η Συντεχνία Υπαλλήλων Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΣΥΟΑΥ), με τίτλο: ¨Η επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Υγείας: Η διεθνής εμπειρία και η Κύπρος¨. Ο κ. Τσινωντίδης παρουσίασε εισήγηση με θέμα: "Το προτεινόμενο Γενικό Σύστημα Υγείας".
14 Απριλίου 2011: Παρέμβαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Κυριάκου Χριστοφή, για το ΓεΣΥ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ), στην αίθουσα εκδηλώσεων πολιτιστικού κέντρου Marfin Laiki Bank, με τίτλο, "Η υγεία στην Ευρώπη και την Κύπρο: Αποκλίσεις και συγκλίσεις πολιτικών υγείας".
7 Απριλίου 2011: Πραγματοποιήθηκε συζήτηση στη Δημοσιογραφική Εστία για το Γενικό Σύστημα Υγείας με εισηγητές τους κκ Κυριάκο Χριστοφή, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και Θεόδουλο Χαραλαμπίδη, Διευθυντή. Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της ΔΕΟΚ, την οποία απασχόλησαν σημαντικά ζητήματα, όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία και η υγεία.
26 Μαρτίου 2011: Συνέντευξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Κυριάκου Χριστοφή, στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" (Για να διαβάσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ).
Φεβρουάριος 2011: Για εξελίξεις στην εφαρμογή του συστήματος DRGs στην Κύπρο πατήστε εδώ.
15 Φεβρουαρίου 2011: Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Κυριάκος Χριστοφή, δέχτηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Ομοσπονδίας για την πρόοδο των εργασιών του Οργανισμού για εφαρμογή του ΓεΣΥ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο συντονισμό των προσπαθειών τους για την προώθηση της εφαρμογής του ΓεΣΥ το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η πρόσβαση όλων των ασθενών σε υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες.
11 Φεβρουαρίου 2011: Ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Κυριάκου Χριστοφή, στην 4η Εσπερίδα Εντατικής Θεραπείας που διοργάνωσε η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΚΕΕΘ), στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, με τίτλο, "Αρχές Εντατικής Θεραπείας: Συμπύκνωση γνώσης και εμπειρίας". Ο κ. Χριστοφή παρουσίασε στους συνέδρους εισήγηση με θέμα: "ΓεΣΥ: Παρόν και Μέλλον".
10 Φεβρουαρίου 2011: Ομιλία - παρουσίαση του κ. Θεόδουλου Χαραλαμπίδη, Διευθυντή ΟΑΥ, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Πολιτών, με θέμα: ¨Η Οδηγία για τη Διασυνοριακή Υγεία και τα Δικαιώματα των Ασθενών¨ (Για να διαβάσετε την παρουσίαση πατήστε εδώ).
Νοέμβριος 2010: Συνέντευξη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Κυριάκου Χριστοφή, στο μηνιαίο περιοδικό της ΔΕΟΚ "Αλληλεγγύη" - Έκδοση Νοεμβρίου (Για να διαβάσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ).
Απρίλιος 2010: Η Επιστημονική Επιτροπή του Απολλώνιου Ιδιωτικού Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, πραγματοποίησε εσπερίδα με θέμα "ΓεΣΥ: Μύθοι και Πραγματικότητες". Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι εκ των Διευθυντών του ΟΑΥ κ.κ. Θεόδουλος Χαραλαμπίδης και Χριστόφορος Γεωργιάδης. Ο κ. Χαραλαμπίδης παρουσίασε τις κυριότερες πρόνοιες λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας, ενώ ο κ. Γεωργιάδης επεξήγησε το σύστημα των DRGs (Ομάδες Συγγενών Διαγνώσεων) το οποίο αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ως μέθοδος αποζημίωσης της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης.

           

   

© 2014 Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας
Αρχική Σελίδα | Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας